Inkokta Päron
64.8
Inkokta Päron
recipe
City Gross
25 min

Inkokta Päron

Ingredienser

  • 10 st päron
  • 2.5 liter vatten
  • 2.5 dl strösocker
  • 10 st hela lagerblad
  • 0.5 g saffran

Gör så här

  1. Mängd: räkna med ett litet päron/person. Mät upp vatten, socker, saffran och lagerblad och lägg i en större kastrull. Skala päronen och skär av dem i botten så att de enklare kan stå stadigt på ett fat/tallrik. Sätt kastrullen på plattan och låt allt få ett uppkok. Sänk värmen och låt allt sjuda lätt.
  2. Temperaturen skall komma upp i 85° inne i päronet. Kokar du dem för lite, blir de för hårda och då är det är inte omöjligt att din bordsgranne får ditt päron som en ”passning” när du försöker skära i det. Kokar du å andra sidan för länge blir de för mjuka och smaklösa. När päronen är klara, låt dem kallna i sin lag.
  3. Lägg dem sedan i en glasburk tills det är dags att servera. Gör då ett litet snitt med en spetsig kniv och stick ner ett lagerblad. Servera med fördel tillsammans med en kola- eller sabayonnesås.

Varnings ikonAnslutningsproblem