Kardemumma- & kanelbrownie med vit chokladrippel
81.8
Kardemumma- & kanelbrownie med vit chokladrippel
recipe
City Gross
60 min

Kardemumma- & kanelbrownie med vit chokladrippel

Ingredienser

  • bakplåtspapper
  • 75 g smör
  • 125 g strösocker
  • 0.75 dl kakao
  • 0.25 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 50 g vit choklad
  • flingsalt, att strö över
  • kanel, att pudra över

Gör så här

  1. Mängd: ca 8 st
  2. Sätt ugnen på 160 grader. Klä en bakform, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret på låg värme i en gryta. Rör i socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel.
  4. Rör försiktigt ner 1 ägg i taget, använd gärna en slickepott att blanda med.
  5. Vänd ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20–25 min. Låt svalna i formen.
  7. Smält chokladen i vattenbad.
  8. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Ringla över smält choklad, strö över flingsalt och pudra över kanel.
  9. Servera.
Tips från oss
Den här kakan ska vara lite lagom härligt kladdig. Förvara den svalt eller frys in den om du vill spara på den.

Varnings ikonAnslutningsproblem