Knäckig rabarberpajKnäckig rabarberpajKnäckig rabarberpajCook Time: Yield: 6Ingredients:rabarbersyltsockerpotatismjölsmörströsockersalthavregrynvetemjölbakpulverljus sirapvaniljglass till serveringInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa och dela rabarbern i mindre bitar. Om den inte är så stor är det fint att behålla skalet på så blir den vacker i färgen. Lägg den i en skål och blanda samman med syltsocker och potatismjöl. Lägg sen ut i en pajform.
  3. Smält smöret i en gryta. Dra av från plattan och rör i socker, salt, havregryn, mjöl, bakpulver och sirap. Häll smeten över rabarbern och baka i ugn ca 30 min.
  4. Servera med vaniljglass.
Knäckig rabarberpaj
recipe
City Gross
45 min

Knäckig rabarberpaj

Välj antal portioner:

6 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 0.5 dl syltsocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl ljus sirap
  • vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa och dela rabarbern i mindre bitar. Om den inte är så stor är det fint att behålla skalet på så blir den vacker i färgen. Lägg den i en skål och blanda samman med syltsocker och potatismjöl. Lägg sen ut i en pajform.
  3. Smält smöret i en gryta. Dra av från plattan och rör i socker, salt, havregryn, mjöl, bakpulver och sirap. Häll smeten över rabarbern och baka i ugn ca 30 min.
  4. Servera med vaniljglass.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem