Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
LussebullarLussebullarLussebullarCook Time: Yield: 4Ingredients:mjölksaffranjäst, för söta degaräggströsockerrumstempererat smörmjölsmörljust muscovadosockermalen kardemummavaniljsockerfinhackad sötmandelströsockervattenInstructions:Mängd: ca 20 st
1. Ljumma på mjölken med saffran och låt degvätskan svalna.
2. Blanda mjölken med jästen, ägget, sockret och smöret. Ta ner mjölet, lite i taget, och arbeta till en deg.
3. Forma 20 bullar och lägg i formar. Tryck ett litet hål med tummen i varje bulle. Låt de jäsa i 1 timme.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och tryck ner en klick i varje hål.
5. Grädda i ca 7 min.
6. Koka ihop socker och vatten i en kastrull ca 5-7 min, låt svalna. Pensla bullarna direkt när dom kommer ut ur ugnen med sockerlagen, så blir dem glansiga och bildar en skyddande yta som håller dem saftiga hela dagen.

Lussebullar
recipe
60 min

Lussebullar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Vetedeg

  • 1.25 dl mjölk
  • 1 påsar saffran
  • 25 g jäst, för söta degar
  • 0.5 st ägg
  • 0.25 dl strösocker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 3.5 dl mjöl

Fyllning

  • 50 g smör
  • 0.375 dl ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl finhackad sötmandel

Sockerlag Till Pensling

  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Mängd: ca 20 st
  2. Ljumma på mjölken med saffran och låt degvätskan svalna.
  3. Blanda mjölken med jästen, ägget, sockret och smöret. Ta ner mjölet, lite i taget, och arbeta till en deg.
  4. Forma 20 bullar och lägg i formar. Tryck ett litet hål med tummen i varje bulle. Låt de jäsa i 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och tryck ner en klick i varje hål.
  6. Grädda i ca 7 min.
  7. Koka ihop socker och vatten i en kastrull ca 5-7 min, låt svalna. Pensla bullarna direkt när dom kommer ut ur ugnen med sockerlagen, så blir dem glansiga och bildar en skyddande yta som håller dem saftiga hela dagen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem