
Lussebullar
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Vetedeg
- 2.5 dl mjölk
- 2 påsar saffran
- 50 g jäst, för söta degar
- 1 st ägg
- 0.5 dl socker
- 100 g rumstempererat smör
- 7 dl vetemjöl
Fyllning
- 100 g smör
- 0.75 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl finhackad sötmandel
Sockerlag Till Pensling
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
Gör så här
- Mängd: ca 20 st. Ljumma på mjölken med saffran och låt degvätskan svalna.
- Blanda mjölken med jästen, ägget, sockret och smöret. Ta ner mjölet, lite i taget, och arbeta till en deg.
- Forma 20 bullar och lägg i formar. Tryck ett litet hål med tummen i varje bulle. Låt dem jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och tryck ner en klick i varje hål. Grädda i ca 7 min.
- Koka ihop socker och vatten i en kastrull ca 5-7 min, låt svalna. Pensla bullarna direkt när dem kommer ut ur ugnen med sockerlagen, så blir dem glansiga och bildar en skyddande yta som håller dem saftiga hela dagen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna