Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Lussebullskaka med snölyktaLussebullskaka med snölyktaLussebullskaka med snölyktaCook Time: Yield: 4Ingredients:glasshallonsorbetriven kokossmörvit chokladsaffranmandelmassaströsockervetemjölvaniljsockersaltäggInstructions:

Snöbollar:
1. Skär vaniljglassen i skivor och platta ut den lätt i handen. Ta 1 tsk sorbet och forma en kula.
2. Lägg kulan i vaniljglassen och forma en snöboll av vaniljglass runt sorbeten. Lägg in i frysen och låt den blir hård. Rulla i riven kokos.
3. Vid servering bygg snölykta



Lussebullskaka:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smöra och bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt sedan chokladen smälta med i smöret. Häll i saffran. Riv mandelmassan grovt.
3. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör sist ner äggen.
4.Häll smeten i formen. Grädda i ca 25 min i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras kall med snölykta.

Lussebullskaka med snölykta
recipe
35 min

Lussebullskaka med snölykta

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Snöbollar

  • 0.5 liter glass
  • 0.25 liter hallonsorbet
  • 1 dl riven kokos

Lussebullskaka

  • 75 g smör
  • 50 g vit choklad
  • 0.5 påse saffran
  • 50 g mandelmassa
  • 1.25 dl strösocker
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 krm salt
  • 1.5 st ägg

Gör så här

  1. Snöbollar:
  2. Skär vaniljglassen i skivor och platta ut den lätt i handen. Ta 1 tsk sorbet och forma en kula.
  3. Lägg kulan i vaniljglassen och forma en snöboll av vaniljglass runt sorbeten. Lägg in i frysen och låt den blir hård. Rulla i riven kokos.
  4. Vid servering bygg snölykta Lussebullskaka:
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Smöra och bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt sedan chokladen smälta med i smöret. Häll i saffran. Riv mandelmassan grovt.
  7. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör sist ner äggen.
  8. Häll smeten i formen. Grädda i ca 25 min i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras kall med snölykta.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem