Lussebullskaka med snölykta
123.2
Lussebullskaka med snölykta
recipe
City Gross
35 min

Lussebullskaka med snölykta

Ingredienser

Snöbollar

  • 0.5 liter glass
  • 0.25 liter hallonsorbet
  • 1 dl riven kokos

Lussebullskaka

  • 75 g smör
  • 50 g vit choklad
  • 0.5 påse saffran
  • 50 g mandelmassa
  • 1.25 dl strösocker
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 krm salt
  • 1.5 st ägg

Gör så här

  1. Snöbollar:
  2. Skär vaniljglassen i skivor och platta ut den lätt i handen. Ta 1 tsk sorbet och forma en kula.
  3. Lägg kulan i vaniljglassen och forma en snöboll av vaniljglass runt sorbeten. Lägg in i frysen och låt den blir hård. Rulla i riven kokos.
  4. Vid servering bygg snölykta Lussebullskaka:
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Smöra och bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt sedan chokladen smälta med i smöret. Häll i saffran. Riv mandelmassan grovt.
  7. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör sist ner äggen.
  8. Häll smeten i formen. Grädda i ca 25 min i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras kall med snölykta.

Varnings ikonAnslutningsproblem