Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Mamoul kakorMamoul kakorMamoul kakorCook Time: Yield: 4Ingredients:smält osaltat smöroljamannagrynsockerbakpulverbikarbonatmjölkkrossade valnöttersockerkanelsaffranpinjenötterurkärnade dadlar, fint hackadesmörflorsockerInstructions:
  1. Ca 10 pers: Gör degen. Smält smör, blanda med olja och häll över mannagrynen.
  2. Rör om och låt svälla i 15 min.
  3. Blanda ner övriga torra ingredienser, häll över mjölken, och knåda till en deg. Låt degen vila i minst 2 timmar i rumstemperatur.
  4. Blanda ihop ingredienserna till de olika fyllningarna.
  5. Forma en liten skål av en klick deg, fyll och slut till degen så att du har en rund boll. Traditionellt trycks bollen ner i en speciell kakform, så att den får ett vackert mönster eller gör mönster med en gaffel.
  6. Grädda kakorna i ca 10 min i mitten av ugnen i 225 graders värme.
  7. Sikta över florsocker före servering.
Mamoul kakor
recipe
180 min

Mamoul kakor

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 2.5 dl smält osaltat smör
  • 1 dl olja
  • 1 kg mannagryn
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 5 dl mjölk

Valnötsfyllning

  • 1.5 dl krossade valnötter
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 msk kanel
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk pinjenötter

Dadelfyllning

  • 200 g urkärnade dadlar, fint hackade
  • 20 g smör

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Ca 10 pers: Gör degen. Smält smör, blanda med olja och häll över mannagrynen.
  2. Rör om och låt svälla i 15 min.
  3. Blanda ner övriga torra ingredienser, häll över mjölken, och knåda till en deg. Låt degen vila i minst 2 timmar i rumstemperatur.
  4. Blanda ihop ingredienserna till de olika fyllningarna.
  5. Forma en liten skål av en klick deg, fyll och slut till degen så att du har en rund boll. Traditionellt trycks bollen ner i en speciell kakform, så att den får ett vackert mönster eller gör mönster med en gaffel.
  6. Grädda kakorna i ca 10 min i mitten av ugnen i 225 graders värme.
  7. Sikta över florsocker före servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem