Mamoul kakor
132.8
Mamoul kakor
recipe
City Gross
180 min

Mamoul kakor

Ingredienser

Deg

  • 2.5 dl smält osaltat smör
  • 1 dl olja
  • 1 kg mannagryn
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 5 dl mjölk

Valnötsfyllning

  • 1.5 dl krossade valnötter
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 msk kanel
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk pinjenötter

Dadelfyllning

  • 200 g urkärnade dadlar, fint hackade
  • 20 g smör

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Ca 10 pers: Gör degen. Smält smör, blanda med olja och häll över mannagrynen.
  2. Rör om och låt svälla i 15 min.
  3. Blanda ner övriga torra ingredienser, häll över mjölken, och knåda till en deg. Låt degen vila i minst 2 timmar i rumstemperatur.
  4. Blanda ihop ingredienserna till de olika fyllningarna.
  5. Forma en liten skål av en klick deg, fyll och slut till degen så att du har en rund boll. Traditionellt trycks bollen ner i en speciell kakform, så att den får ett vackert mönster eller gör mönster med en gaffel.
  6. Grädda kakorna i ca 10 min i mitten av ugnen i 225 graders värme.
  7. Sikta över florsocker före servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem