Marängkaka med jordgubbar och nektarinerMarängkaka med jordgubbar och nektarinerMarängkaka med jordgubbar och nektarinerCook Time: Yield: 4Ingredients:äggvitorströsockerbakplåtspappersmör till penslingriven kokosäggulormaizenamjölkvispgräddeströsockerfärsk myntajordgubbarnektarinerInstructions:

1. Värm ugnen till 130°C.
2. Vispa äggvitor och socker pösigt till maräng.
3. Lägg ut ett bakplåtspapper på plåten och pensla det med smör. Fördela marängen i ett tjockt lager på plåten och strö över riven kokos.
4. Baka av marängen i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter.
5. Ta ut kakan och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.
6. Rör samman äggulor, maizena och 1/5 av mjölken i en bunke.
7. Koka upp resten av mjölken med grädden, sockret och myntan. Häll den varma myntmjölken över äggvispet och blanda runt.
8. Koka försiktigt upp krämen i en kastrull under ständig vispning tills den tjocknar och blir slät. Häll upp krämen i en ny skål och kyl ner den i ett isvattenbad eller i kylen.
9. Bred ett tjockt lager kräm på den mjuka marängbotten. Lägg över skivade jordgubbar och klyftade nektariner på toppen av krämen. Rulla försiktigt ihop eller vik marängbotten till en rulle och garnera med fler jordgubbar och färsk mynta.

Marängkaka med jordgubbar och nektariner
recipe
City Gross
60 min

Marängkaka med jordgubbar och nektariner

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • bakplåtspapper
  • smör till pensling
  • 2 dl riven kokos

Kakkräm

  • 10 st äggulor
  • 5 msk maizena
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 st färsk mynta

Garnering

  • 750 g jordgubbar
  • 3 st nektariner

Gör så här

  1. Värm ugnen till 130°C.
  2. Vispa äggvitor och socker pösigt till maräng.
  3. Lägg ut ett bakplåtspapper på plåten och pensla det med smör. Fördela marängen i ett tjockt lager på plåten och strö över riven kokos.
  4. Baka av marängen i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter.
  5. Ta ut kakan och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.
  6. Rör samman äggulor, maizena och 1/5 av mjölken i en bunke.
  7. Koka upp resten av mjölken med grädden, sockret och myntan. Häll den varma myntmjölken över äggvispet och blanda runt.
  8. Koka försiktigt upp krämen i en kastrull under ständig vispning tills den tjocknar och blir slät. Häll upp krämen i en ny skål och kyl ner den i ett isvattenbad eller i kylen.
  9. Bred ett tjockt lager kräm på den mjuka marängbotten. Lägg över skivade jordgubbar och klyftade nektariner på toppen av krämen. Rulla försiktigt ihop eller vik marängbotten till en rulle och garnera med fler jordgubbar och färsk mynta.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Marängkakan räcker till 8-10 personer

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem