Marmorerad Ischoklad
32
Marmorerad Ischoklad
recipe
City Gross
35 min

Marmorerad Ischoklad

Ingredienser

  • 200 g (60%) mörk choklad
  • 100 g kokosfett
  • 100 g vit blockchoklad
  • 50 g kokosfett

Gör så här

  1. Mängd: ca 25 st.
  2. Ta två bunkar. En för den vita chokladen och en för den mörka. Ställ dem i varsin kastrull med vattenbad. Låt kokos och choklad smälta. Rör då och då till en helt slät chokladsmet. Ställ dem att svalna något.
  3. Ta en form på 10x20 cm och klä den med plastfilm. När de två ischokladerna svalnat och blivit lite krämigare i konsistensen börjar du med att hälla den mörka chokladen i formen för att sedan med en gång hälla den vita chokladen över i zick zack mönster. Ta sedan en liten sked och dra den lite fram och tillbaka så att det blir ett ”marmorerat” mönster. Ställ kallt.
  4. När ischokladen är helt kall lyfter du den ur formen. Ta bort plasten och lägg den på en skärbräda. Låt den bli nästan rumstempererad innan du med lätthet skär den i kuber. Sätt en tandpetare i varje kub så blir de enklare att äta och du har dessutom undvikit aluminiumformar.

Varnings ikonAnslutningsproblem