MidsommartårtaMidsommartårtaMidsommartårtaCook Time: Yield: 4Ingredients:gräddekoncentrerad flädersaftgräddelemoncurdmörk chokladäggvitorsockermaizenavitvinsvinägerfärdig tårtbotten 3-deladvispgräddejordgubbarInstructions:
  1. Koka upp grädden. Smaksätt hälften med flädersaft och den andra halvan med lemoncurd. Låt stå i kylskåp över natten. Vispa sen till fluffig kräm när det är dags att montera tårtan.
  2. Sätt ugnen på 100 grader, varmluft.
  3. Hacka chokladen och smält i vattenbad eller i mikro. Rita 2 ringar på 2 st bakplåtspapper, lika stora som den färdiga tårtbotten.
  4. Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret, lite i taget. Vispa till en fast maräng. Sikta i maizena och vispa i vinäger.
  5. Bred ut marängsmeten i cirklarna, droppa över choklad och gör sen virvlar med en spetsig pinne. Grädda i ugn ca 1 timme. Stäng ugnen, öppna luckan och låt stå kvar i 1 timme till.
  6. Varva de olika sorterna av tårtbotten och de olika fyllningarna. Lägg även hackade jordgubbar mellan lagren.
  7. Toppa med grädde och ett berg av skivade jordgubbar.
Midsommartårta
recipe
City Gross
60 min

Midsommartårta

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

10-12 Bitar

  • 2.5 dl grädde
  • 4 msk koncentrerad flädersaft
  • 2.5 dl grädde
  • 4 msk lemoncurd

Marängbotten

  • 50 g mörk choklad
  • 3 st äggvitor
  • 1.75 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 pkt färdig tårtbotten 3-delad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Koka upp grädden. Smaksätt hälften med flädersaft och den andra halvan med lemoncurd. Låt stå i kylskåp över natten. Vispa sen till fluffig kräm när det är dags att montera tårtan.
  2. Sätt ugnen på 100 grader, varmluft.
  3. Hacka chokladen och smält i vattenbad eller i mikro. Rita 2 ringar på 2 st bakplåtspapper, lika stora som den färdiga tårtbotten.
  4. Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret, lite i taget. Vispa till en fast maräng. Sikta i maizena och vispa i vinäger.
  5. Bred ut marängsmeten i cirklarna, droppa över choklad och gör sen virvlar med en spetsig pinne. Grädda i ugn ca 1 timme. Stäng ugnen, öppna luckan och låt stå kvar i 1 timme till.
  6. Varva de olika sorterna av tårtbotten och de olika fyllningarna. Lägg även hackade jordgubbar mellan lagren.
  7. Toppa med grädde och ett berg av skivade jordgubbar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Citronmeliss passar även utmärkt till topping!

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem