Minisemlor x3
113.2
Minisemlor x3
recipe
City Gross
90 min

Minisemlor x3

Ingredienser

Deg

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 8 dl vetemjöl
  • smör till pensling

Chokladfyllning

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 6 msk nötkräm

Vanilj och kokosfyllning

  • 1 st påse snabb vaniljsås
  • 4 msk kokosflingor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 4 msk lemoncurd
  • 1 msk vispgrädde
  • 2.5 dl grädde

Gör så här

  1. 4 portioner (1 sats) ger ca 35 st minisemlor
  2. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och mortlade kardemummakärnor till 37 grader och häll över jästen. Rör i smör, socker, salt, ägg, bakpulver och nästan allt mjöl, spara en del till utbakningen. Arbeta degen smidig och jäs i ca 40 min.
  3. Rulla ca 35 bullar, låt jäsa på bakplåtspapper i ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 25 grader. Grädda bullarna i ca 6-8 min.
  5. Låt svalna på galler under handduk.
  6. Chokladfyllning: Vispa grädden fluffig, vispa i kakao i slutet. Lägg en klick nötkräm på en delad semla, spritsa på grädde och toppa med lock.
  7. Vanilj och kokosfyllning: Rör samman vaniljkrämen enligt anvisningarna på paketet. Rosta kokos i en torr stekpanna tills den fått fin färg, låt svalna och rör sen ner i krämen. Vispa grädden fluffig. Lägg en klick vaniljkräm på en delad semla, spritsa på grädde och toppa med lock. Använd gärna vispad grädde i marsansåsen så blir den extra krämig.

Varnings ikonAnslutningsproblem