Mjuk pepparkaka med cream cheese frosting
51.4
Mjuk pepparkaka med cream cheese frosting
recipe
City Gross
60 min

Mjuk pepparkaka med cream cheese frosting

Ingredienser

  • 125 g smör
  • ströbröd till formen
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 0.75 dl filmjölk
  • 0.5 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g färskost
  • 25 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mängd: ca 10 st bitar
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret i en gryta. Dra av grytan från värmen och pensla en sockerkaksform med lite av smöret. Bröa med ströbröd. Rör i pepparkakskryddan i grytan med smör.
  4. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör sen i filmjölk, mjölk, smörblandningen och vetemjöl utblandat med bikarbonat. Sikta gärna i mjölet. Rör ihop till en jämn smet och häll sen i sockerkaksformen.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt sen kakan svalna i formen.
  6. Stjälp upp kakan på ett fat.
  7. Gör frostingen. Vispa samman färskost och smör. Rör i florsocker och vaniljsocker. Bred på frostingen på kakan.
Tips från oss

Garnera med lingon: Om du vill kan du smaksätta din frosting med ett par droppar apelsinsaft. Om du vill frysa kakan, frys den då utan frosting.

Varnings ikonAnslutningsproblem