MorotskladdkakaMorotskladdkakaMorotskladdkakaCook Time: Yield: 8Ingredients:moröttersmörströsockervaniljsockermalen kanelmalen kardemummamalen ingefäraäggvetemjölfarinsockerfärskostsmör, rumsvarmtflorsockerlime, skaletDr Oetker grön hushållsfärgDr Oetker röd hushållsfärgDr Oetker gul hushållsfärgInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och riv morötterna fint.
  3. Smält smöret i en gryta, dra av från plattan och låt det svalna något.
  4. Blanda samman rivna morötter, smör, socker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära, ägg, mjöl och farinsocker till en jämn smet.
  5. Klä botten på en form med avtagbar kant med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
  6. Grädda ca 20-25 min, den ska vara kletig.
  7. Låt kladdkakan svalna helt, den får gärna stå över natten.
  8. Vispa samman smör och färskost till en krämig smet med elvisp.
  9. Vänd i florsocker och fint rivet limeskal från en väl avtvättad lime. Lägg undan lite av frostingen i två skålar. Färga den ena grön och den andra orange. Orange får du genom att blanda röd och gul färg.
  10. Klä kakan med frosting och dekorera genom att spritsa ut morötter.
Morotskladdkaka
recipe
City Gross
60 min

Morotskladdkaka

Välj antal portioner:

8 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 100 g morötter
  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 krm malen ingefära
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl farinsocker

Frosting

  • 300 g färskost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 st lime, skalet
  • Dr Oetker grön hushållsfärg
  • Dr Oetker röd hushållsfärg
  • Dr Oetker gul hushållsfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och riv morötterna fint.
  3. Smält smöret i en gryta, dra av från plattan och låt det svalna något.
  4. Blanda samman rivna morötter, smör, socker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära, ägg, mjöl och farinsocker till en jämn smet.
  5. Klä botten på en form med avtagbar kant med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
  6. Grädda ca 20-25 min, den ska vara kletig.
  7. Låt kladdkakan svalna helt, den får gärna stå över natten.
  8. Vispa samman smör och färskost till en krämig smet med elvisp.
  9. Vänd i florsocker och fint rivet limeskal från en väl avtvättad lime. Lägg undan lite av frostingen i två skålar. Färga den ena grön och den andra orange. Orange får du genom att blanda röd och gul färg.
  10. Klä kakan med frosting och dekorera genom att spritsa ut morötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem