
Nachosemla med mandeldipp
Välj antal portioner:
8 st
Ingredienser
Nachodeg
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 krm salt
- 1 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 8 dl vetemjöl
- smör till pensling
Mandelkräm
- 100 g flagad mandel
- 200 g mandelmassa
- 1.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl florsocker
- 1 dl vispgrädde
- 4 dl vispgrädde
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och mortlade kardemummakärnor till 37 grader och häll över jästen. Rör i smör, socker, salt, kardemumma, ägg, bakpulver och nästan allt mjöl, spara en del till utbakningen. Arbeta degen smidig och jäs i ca 40 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i 12 bitar, rulla till släta bullar och kavla sen ut till en mycket tunn platta på mjölat bakbord, ca 1 mm tjock.
- Lägg på plåtar med bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Låt svalna på galler utan handduk.
- Gör mandelkrämen. Rosta mandel i en torr stekpanna. Riv mandelmassan grovt och vispa ihop den med kardemumma, vaniljsocker, florsocker och grädde. Rör i hälften av den rostade mandeln. Häll upp i en skål och toppa med resten av mandeln.
- Vispa grädden fluffig, häll upp i en skål.
- Dippa och njut!
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna