Nougat-pannacotta med jordgubbar och mynta
recipe
City Gross
60 min

Nougat-pannacotta med jordgubbar och mynta

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

160,40 kr

Ingredienser

Pannacotta

  • 3 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk nutella
  • 3 dl matyoghurt
  • 400 g jordgubbar
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 st mynta, i kruka

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden. Tillsätt det mjuka gelatinet i grädden tillsammans med nutellan och lyft bort kastrullen från spisen. Blanda runt smeten med en visp så att gelatinet smälter ut helt.
  3. Låt krämen svalna något innan du vänder ner yoghurten.
  4. Häll upp smeten i glas eller formar och ställ i kylskåp i ca 60 minuter.
  5. Krossa och rosta nötterna i en torr stekpanna ett par minuter, fördela jordgubbar ovanpå pannacottan och avsluta med rostade hasselnötter och myntablad.

Varnings ikonAnslutningsproblem