Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladäggPåsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladäggPåsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladäggCook Time: Yield: 4Ingredients:äggvitorsockercitroner, skaletpressad citronäggsockerrumsvarmt smörvispgräddeyoghurtlemon curdhallonInstructions:
  1. Gör bottnarna.
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Rita två runda ringar, ca 20-22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en marängsmet. Bred ut smeten på cirklarna på plåtarna. Grädda i ugn ca 1 timme och 30 min. Ta loss dem från pappret och låt dem svalna på galler.
  5. Gör lemon curd.
  6. Tvätta, riv skalet och pressa citronsaften ner i en skål.
  7. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt citron skalet och saften i en kastrull och värm under omrörning (vispa) tills det tjocknar. Det kan ta tid, så ha tålamod.
  8. Vispa i klickar av smöret och sila sen bort skalrester. Låt svalna och förvara i glasburk.
  9. Vispa grädde och rör sedan ner yoghurt och avsvalnad lemon curd.
  10. Lägg ihop tårtan. Lägg en botten på en tallrik, lägg på krämen. Lägg på den andra botten och dekorera med hallon.
  11. Servera.
Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg
recipe
60 min

Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Bottnar:

  • 3 st äggvitor
  • 1.5 dl socker

Lemon Curd:

  • 2 st citroner, skalet
  • 1 dl pressad citron
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 100 g rumsvarmt smör

Gräddyoughurtkräm:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl lemon curd

Garnering:

  • 125 g hallon

Gör så här

  1. Gör bottnarna.
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Rita två runda ringar, ca 20-22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en marängsmet. Bred ut smeten på cirklarna på plåtarna. Grädda i ugn ca 1 timme och 30 min. Ta loss dem från pappret och låt dem svalna på galler.
  5. Gör lemon curd.
  6. Tvätta, riv skalet och pressa citronsaften ner i en skål.
  7. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt citron skalet och saften i en kastrull och värm under omrörning (vispa) tills det tjocknar. Det kan ta tid, så ha tålamod.
  8. Vispa i klickar av smöret och sila sen bort skalrester. Låt svalna och förvara i glasburk.
  9. Vispa grädde och rör sedan ner yoghurt och avsvalnad lemon curd.
  10. Lägg ihop tårtan. Lägg en botten på en tallrik, lägg på krämen. Lägg på den andra botten och dekorera med hallon.
  11. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Dekorera gärna tårtan med chokladägg för en mer påskkänsla. När du dekorerar tårtan kan du lägga en klick av gräddyoghurten mitt på tårtan, lägg sedan en klick lemon curd i mitten av den vita gräddyoghurten så får du ett fint ägg.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem