PåsktårtaPåsktårtaPåsktårtaCook Time: Yield: 6Ingredients:äggsockermjölvaniljsockermalen kanelmalen kardemummamalen ingefärabikarbonatbakpulversaltsolrosoljafinrivna moröttersmör, rumsvarmtnaturell färskostflorsockervaniljsockerlime, skaletIcing/Frosting juicy dream från Dr OetkerTårtmousse jordgubbssmak från Dr OetkerTårtmousse vaniljsmak från Dr OetkerRosé & gold från Dr OetkerInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv morötterna fint. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör sen ner i äggsmeten. Rör i olja och morötter. Fyll 2 smörade och bröade formar, 17 cm med lika mycket i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Låt svalna.
  2. Vispa samman smör och färskost. Rör i florsocker, vaniljsocker och rivet limeskal.
  3. Dela varje tårtbotten i 2 delar. Fyll med krämen och bred sen på ett tunt lager runt om tårtan. Låt tårtan stå kallt i 30 min så att den sätter sig. Spritsa på de olika toppingarna och dekorera.
  4. Servera.
Påsktårta
recipe
City Gross
120 min

Påsktårta

Välj antal portioner:

6 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 dl solrosolja
  • 6 dl finrivna morötter

Fyllning

  • 130 g smör, rumsvarmt
  • 400 g naturell färskost
  • 4.5 dl florsocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 st lime, skalet

Topping

  • 1 pkt Icing/Frosting juicy dream från Dr Oetker
  • 1 pkt Tårtmousse jordgubbssmak från Dr Oetker
  • 1 pkt Tårtmousse vaniljsmak från Dr Oetker
  • 1 pkt Rosé & gold från Dr Oetker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv morötterna fint. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör sen ner i äggsmeten. Rör i olja och morötter. Fyll 2 smörade och bröade formar, 17 cm med lika mycket i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 min. Låt svalna.
  2. Vispa samman smör och färskost. Rör i florsocker, vaniljsocker och rivet limeskal.
  3. Dela varje tårtbotten i 2 delar. Fyll med krämen och bred sen på ett tunt lager runt om tårtan. Låt tårtan stå kallt i 30 min så att den sätter sig. Spritsa på de olika toppingarna och dekorera.
  4. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem