
Pepparkakscheesecake
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 50 g smör
- 100 g pepparkakor
- 2 dl grädde
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 200 g färskost
- 0.5 st apelsin, finrivet skal
Topping:
- 5 st krossade pepparkakor
- 50 g riven vit choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Krossa eller mixa pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22-24 cm). Laga i ugn ca 10 min. Låt svalna.
- Vispa grädden fast i en skål.
- Vispa äggulorna fluffigt med sockret. Vispa ner osten och finrivet skal från en apelsin.
- Vispa vitorna hårt i ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen och sist vitorna. Häll smeten i formen. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
- Toppa med krossade pepparkakor och fint riven vit choklad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna