PepparkakscheesecakePepparkakscheesecakePepparkakscheesecakeCook Time: Yield: 4Ingredients:smörpepparkakorgräddeäggsockerfärskostapelsin, finrivet skalkrossade pepparkakorriven vit chokladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Krossa eller mixa pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22-24 cm). Laga i ugn ca 10 min. Låt svalna.
  3. Vispa grädden fast i en skål.
  4. Vispa äggulorna fluffigt med sockret. Vispa ner osten och finrivet skal från en apelsin.
  5. Vispa vitorna hårt i ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen och sist vitorna. Häll smeten i formen. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
  6. Toppa med krossade pepparkakor och fint riven vit choklad.
Pepparkakscheesecake
recipe
City Gross
35 min

Pepparkakscheesecake

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 100 g pepparkakor
  • 2 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g färskost
  • 0.5 st apelsin, finrivet skal

Topping:

  • 5 st krossade pepparkakor
  • 50 g riven vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Krossa eller mixa pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22-24 cm). Laga i ugn ca 10 min. Låt svalna.
  3. Vispa grädden fast i en skål.
  4. Vispa äggulorna fluffigt med sockret. Vispa ner osten och finrivet skal från en apelsin.
  5. Vispa vitorna hårt i ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen och sist vitorna. Häll smeten i formen. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
  6. Toppa med krossade pepparkakor och fint riven vit choklad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem