Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Pink velvet cake
46.45
Pink velvet cake
recipe
60 min

Pink velvet cake

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 300 g strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl filmjölk
  • 1 msk röd karamellfärg (eller 3 msk rödbetsspad)
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, ställ åt sidan.
  4. Vispa smör och socker luftigt. Knäck i äggen och vispa noga. Vispa i vaniljsocker.
  5. Blanda i filmjölken, färg och mjölblandningen.
  6. Blanda vinägern och bikarbonaten för sig, låt det fräsa och blanda sen snabbt ner det i smeten. Häll smeten i den smorda formen.
  7. Grädda i ca 30-40 min eller tills en tandpetare kommer ut ren när man sticker kakan i mitten.
  8. Låt svalna.
  9. Pudra över florsocker vid servering.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
En naturlig röd färg får du om du ugnsbakar några skalade hela rödbetor och sen häller av saften, eller kör dem i en juicemaskin.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem