Rawfood semla
134.2
Rawfood semla
recipe
City Gross
180 min

Rawfood semla

Ingredienser

  • 400 ml kokosgrädde
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl mandel
  • 2 msk kokosolja
  • 10 st dadlar, ta bort kärnorna
  • 0.5 tsk mortlade kardemumma kärnor
  • 2 krm vaniljpulver

Mandelmassa

  • 1 dl mandel
  • 4 st dadlar, ta bort kärnorna
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Mängd: Ca 12 st minisemlor. Lägg burken med kokosgrädde i kylen minst 4 timmar.
  2. Blötlägg nötterna i ca 4 timmar. Häll av vattnet och mixa samman allt till en krämig smet. Rulla 12 bollar. Låt svalna i kylen.
  3. Mixa mandlar, dadlar och vaniljpulver till en mandelmassa.
  4. Ta ut det hårda överst i kokosgräddsburken, vispa fluffigt.
  5. Skär av topparna på bullarna och fyll dem med en klick mandelmassa, vispad kokosgrädde och lägg sedan på locket.

Varnings ikonAnslutningsproblem