Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Saffranssol med vaniljkrämSaffranssol med vaniljkrämSaffranssol med vaniljkrämCook Time: Yield: 4Ingredients:3% mjölkfärsk jästsmör, rumsvarmtsaltströsockeräggvetemjöl specialsaffranägg till penslingmjölksockervaniljpulveräggulorsockermaizenavispgräddeInstructions:
  1. Värm mjölken till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och saffran. Tillsätt lite mjöl i taget tills du får en smidig deg. Knåda i maskin ca 10 min. Jäs under bakduk i ca 30-40 min.
  3. Gör vaniljkrämen. Blanda mjölk, socker och vaniljpulver i en gryta och koka upp. Vispa äggula, socker och maizena poröst. Dra av från plattan och rör i äggvispet, rör till en jämn och slät kräm. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp under omrörning, koka försiktigt tills krämen tjocknat. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och fortsätt röra. Ställ krämen i kylen tills den kallnat helt.
  4. Dela degen i bitar och rulla lussekatter, du ska bygga en ”sol”. Låt jäsa övertäckta i ca 40 min. Grädda på 200 grader i ca 15 min. Låt dem kallna.
  5. Servera med vaniljkräm blandad med vispad grädde som ett brytbröd, bara att doppa i den goda krämen.
Saffranssol med vaniljkräm
recipe
180 min

Saffranssol med vaniljkräm

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2.5 dl 3% mjölk
  • 25 g färsk jäst
  • 90 g smör, rumsvarmt
  • 1 krm salt
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 7 dl vetemjöl special
  • 0.5 g saffran
  • 1 st ägg till pensling
  • 2.5 dl mjölk
  • 20 g socker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 st äggulor
  • 25 g socker
  • 20 g maizena
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och saffran. Tillsätt lite mjöl i taget tills du får en smidig deg. Knåda i maskin ca 10 min. Jäs under bakduk i ca 30-40 min.
  3. Gör vaniljkrämen. Blanda mjölk, socker och vaniljpulver i en gryta och koka upp. Vispa äggula, socker och maizena poröst. Dra av från plattan och rör i äggvispet, rör till en jämn och slät kräm. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp under omrörning, koka försiktigt tills krämen tjocknat. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och fortsätt röra. Ställ krämen i kylen tills den kallnat helt.
  4. Dela degen i bitar och rulla lussekatter, du ska bygga en ”sol”. Låt jäsa övertäckta i ca 40 min. Grädda på 200 grader i ca 15 min. Låt dem kallna.
  5. Servera med vaniljkräm blandad med vispad grädde som ett brytbröd, bara att doppa i den goda krämen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill kan du trycka lite gropar med fingrarna i bullarna och spritsa i hälften av vaniljkrämen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem