Semmelkrans
100
Semmelkrans
recipe
City Gross
180 min

Semmelkrans

Ingredienser

Deg

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 8 dl vetemjöl
  • smör till pensling

Fyllning

  • 0.5 dl mjölk
  • 75 g mandelmassa
  • 0.5 dl hackad mandel
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och mortlade kardemummakärnor till 37 grader och häll över jästen. Rör i smör, socker, salt, ägg, bakpulver och nästan allt mjöl, spara en del till utbakningen. Arbeta degen smidig och jäs i ca 40 min.
  2. Rulla ca 15 bullar. Lägg ihop på två plåtar till två kransar, låt jäsa på bakplåtspapper i ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i ca 8-10 min.
  4. Låt svalna på galler under handduk.
  5. Rör ihop mjölk, mandelmassa och hackad mandel. Vispa grädde.
  6. Skär av locket på semlorna. Fyll med mandelmassa och vispad grädde. Pudra över florsocker.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem