Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Skumtomtecheescake på pepparkasbotten Skumtomtecheescake på pepparkasbotten Skumtomtecheescake på pepparkasbotten Cook Time: Yield: 4Ingredients:gräddeskumtomtarpepparkakorsmält smöräggvitorsockercitronjuiceäggulorsockerfärskostpepparkakor till dekorationInstructions:
  1. Koka upp grädde och dra av kastrullen från plattan. Rör i skumtomtarna och låt dem smälta. Ställ i kylen och låt svalna ca en timme.
  2. Smula pepparkakorna i en bunke. Blanda med smält smör.
  3. Tryck ut pepparkakssmulet i en springform ca 28 cm med avtagbar kant. Lägg in i frysen.
  4. Separera äggvitan från gulan.
  5. Vispa äggvitorna med socker och citronjuice till ett hårt skum i en bunke.
  6. Vispa äggulor och socker poröst i en bunke. Vispa i färskosten.
  7. Vispa skumtomtegrädden till en gräddig konsistens. Vänd ner i ägguleblandningen. Vänd i äggvitan. Häll blandningen i formen. Låt stå över natten i frysen.
  8. Låt stå i kylen ca 1 timme innan servering.
  9. Dekorera med pepparkakor.
Skumtomtecheescake på pepparkasbotten
recipe
180 min

Skumtomtecheescake på pepparkasbotten

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 90 g skumtomtar

Botten

  • 160 g pepparkakor
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 3 st äggvitor
  • 2 krm socker
  • 1 msk citronjuice
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl socker
  • 200 g färskost
  • pepparkakor till dekoration

Gör så här

  1. Koka upp grädde och dra av kastrullen från plattan. Rör i skumtomtarna och låt dem smälta. Ställ i kylen och låt svalna ca en timme.
  2. Smula pepparkakorna i en bunke. Blanda med smält smör.
  3. Tryck ut pepparkakssmulet i en springform ca 28 cm med avtagbar kant. Lägg in i frysen.
  4. Separera äggvitan från gulan.
  5. Vispa äggvitorna med socker och citronjuice till ett hårt skum i en bunke.
  6. Vispa äggulor och socker poröst i en bunke. Vispa i färskosten.
  7. Vispa skumtomtegrädden till en gräddig konsistens. Vänd ner i ägguleblandningen. Vänd i äggvitan. Häll blandningen i formen. Låt stå över natten i frysen.
  8. Låt stå i kylen ca 1 timme innan servering.
  9. Dekorera med pepparkakor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem