Skumtomtecheescake på pepparkasbotten
100.8
Skumtomtecheescake på pepparkasbotten
recipe
City Gross
180 min

Skumtomtecheescake på pepparkasbotten

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 90 g skumtomtar

Botten

  • 160 g pepparkakor
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 3 st äggvitor
  • 2 krm socker
  • 1 msk citronjuice
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl socker
  • 200 g färskost
  • pepparkakor till dekoration

Gör så här

  1. Koka upp grädde och dra av kastrullen från plattan. Rör i skumtomtarna och låt dem smälta. Ställ i kylen och låt svalna ca en timme.
  2. Smula pepparkakorna i en bunke. Blanda med smält smör.
  3. Tryck ut pepparkakssmulet i en springform ca 28 cm med avtagbar kant. Lägg in i frysen.
  4. Separera äggvitan från gulan.
  5. Vispa äggvitorna med socker och citronjuice till ett hårt skum i en bunke.
  6. Vispa äggulor och socker poröst i en bunke. Vispa i färskosten.
  7. Vispa skumtomtegrädden till en gräddig konsistens. Vänd ner i ägguleblandningen. Vänd i äggvitan. Häll blandningen i formen. Låt stå över natten i frysen.
  8. Låt stå i kylen ca 1 timme innan servering.
  9. Dekorera med pepparkakor.

Varnings ikonAnslutningsproblem