
Smördegsflarn med färska bär, citron och mascarponekräm
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g smördeg
- 1 st äggula
- 1 msk socker
- 2 dl vispgrädde
- 100 g mascarpone
- 1 st citron, saften
- 1 st citron, skalet
- 3 msk florsocker
- 1 st färsk citronmeliss
- 125 g blåbär
- 125 g hallon
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Rulla ut degen på en skärbräda (låt pappret sitta kvar). Skär degen i fyrkanter. Lägg över bitarna på plåt med bakplåtspapper. Rör ut äggulan med en gaffel och pensla degen, strö på lite socker och grädda i ugn tills de fått fin färg, ca 10-12 min. Låt svalna.
- Vispa grädden till mjuka toppar. Blanda mascarpone med citronsaften, rivet skal och florsocker. Hacka hälften av citronmelissen och blanda ner i mascarpone. Avsluta med att vända ner lättvispad grädde till en kräm.
- Toppa smördegsflarnen med mascarpone -kräm , garnera med bär och citronmeliss.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna