Varm sockerkaka med chokladmascarpone och hallonVarm sockerkaka med chokladmascarpone och hallonVarm sockerkaka med chokladmascarpone och hallonCook Time: Yield: 4Ingredients:äggströsockervetemjölbakpulvercitron, skaletsmörmjölkmascarponeflytande honungmörk chokladäggulahallonfärsk citronmelissInstructions:

1. Smörj en avlång brödform med lite smör, vispa ägg och socker pösigt och vänd ner mjölet, bakpulver och citronskal i äggvispet. Tillsätt smält smör och mjölken, rör om smeten så den blir slät och jämn. Häll upp smeten i formen och baka av i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40-45 minuter. Låt svalna lite på ett bakgaller
2. Lägg hälften av mascarponen, honung och hackad choklad i en kastrull och smält på svag värme på spisen. Vispa ordentligt så att all choklad smälter, ta av från värmen och låt svalna.
3. Vispa ner resten av mascarponen och äggulan. Häll upp krämen i en skål och ställ åt sidan. Krämmen ska stelna något.
4. Skär upp fyra skivor av sockerkakan. Bred på rejält med chokladkrämen och avsluta med ett stort berg av färska hallon och citronmeliss.

Varm sockerkaka med chokladmascarpone och hallon
recipe
City Gross
60 min

Varm sockerkaka med chokladmascarpone och hallon

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 st citron, skalet
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st äggula
  • 125 g hallon
  • 0.5 st färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Smörj en avlång brödform med lite smör, vispa ägg och socker pösigt och vänd ner mjölet, bakpulver och citronskal i äggvispet. Tillsätt smält smör och mjölken, rör om smeten så den blir slät och jämn. Häll upp smeten i formen och baka av i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40-45 minuter. Låt svalna lite på ett bakgaller
  2. Lägg hälften av mascarponen, honung och hackad choklad i en kastrull och smält på svag värme på spisen. Vispa ordentligt så att all choklad smälter, ta av från värmen och låt svalna.
  3. Vispa ner resten av mascarponen och äggulan. Häll upp krämen i en skål och ställ åt sidan. Krämmen ska stelna något.
  4. Skär upp fyra skivor av sockerkakan. Bred på rejält med chokladkrämen och avsluta med ett stort berg av färska hallon och citronmeliss.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem