Vit chokladfudge med rostad mandel & apelsin
83.8
Vit chokladfudge med rostad mandel & apelsin
recipe
City Gross
35 min

Vit chokladfudge med rostad mandel & apelsin

Ingredienser

  • 1 dl flagad mandel
  • 100 g vit choklad
  • 1 st apelsin, skalet
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Mängd: ca 10 st
  2. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Lägg på ett fat.
  3. Riv chokladen och apelsinskalet. Blanda i en skål med vaniljsocker.
  4. Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock och glansig smet. Koka till 120 grader eller gör ett kulprov.
  5. Låt kolan svalna något (till ca 100 grader) och rör sen i riven choklad, rivet apelsinskal och vaniljsocker. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form. Använd gärna en brödform.
  6. Strö mandel över fudgen. Ställ i kylen.
  7. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.
Tips från oss

Det tar ett par timmar innan fudgen sätter sig och stelnar. Den ska vara mjuk i konsistensen när den är klar och förvaras i kylskåp.

Varnings ikonAnslutningsproblem