
Cheesecake med citronflarn
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Citronflarn
- 1 st citron
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Botten
- 100 g smör
- 50 g mandel, skållad
- 30 g vit choklad
- 2.5 dl vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 1 krm salt
Fyllning
- 250 g färskost
- 100 g grekisk yoghurt, 10%
- 1 st vaniljstång
- 1.5 dl florsocker
- 1 st ägg
- 1 nypa salt
- 1 dl lemoncurd
Gör så här
- Citronflarn: Skölj och torka citronen, skär i 0,5 cm tjocka skivor.
- Koka upp socker och vatten, låt koka ihop 2–3 min.
- Lägg ner citronskivorna och låt dem vila i sockerlagen i ca 20 min.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg citronskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 50 min. Vänd dem efter halva tiden. De ska bli gyllene och fina.
- Cheesecake: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret, dra av från plattan och rör i grovt hackade mandlar och choklad. Rör sen i mjöl, socker och salt. Tryck ut degen i en avlång form med löstagbar kant. Laga i ugn ca 15 min, den ska få lite färg. Låt sen svalna.
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Vispa samman färskost, yoghurt, urgröpt vaniljstång, ägg, florsocker och salt. Lägg på fyllningen på botten. Värm upp lemoncurden försiktigt så att den smälter något. Ringla den över smeten i formen.
- Laga i ugn ca 40 min.
- Låt svalna och ställ sen svalt i ett par timmar. Dekorera med citronflarn.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna