
Chokladbollskladdkaka
Välj antal portioner:
10 styck
Ingredienser
Kladdkaka
- smör
- kokosflingor
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
Chokladbollar
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- 0.5 dl starkt kaffe
- 1 msk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 4 dl havregryn
- kokos
Garnering
- 150 g mörk choklad
- 1 dl kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor.
- Vispa samman chokladbollssmeten. Låt smeten stå i kylskåpet och gör kladdkakan underti-den.
- Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och rör resten av ingredienserna. Häll smeten i for-men och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan svalna.
- Ta ut chokladbollssmeten och forma små chokladbollar. Lägg dem ovanpå kladdkakan.
- Smält chokladen och ringla över chokladbollarna. Strö över kokos.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna