
Grillad ananas med kokosgrädde och rostade cashewnötter
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st ananas
- 0.5 st röd chili
- 0.4 l kokosgrädde
- 1 st lime
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 1 msk socker
- 2 msk socker
- 2 tsk honung
- 1 dl cashewnötter
Gör så här
- Börja med att sätta in kokosgrädden, skålen den ska vispas med och visparna i kylen. Låt stå där i ca 1,5 timme.
- Häll socker och honung i en stekpanna. Låt smälta och få lite färg. Lägg i nötter och vänd runt. Lägg upp på ett bakplåtspapper och hacka i bitar när de det har svalnat.
- Skär bort skalet från ananasen. Skär i fyra bitar och skär bort det träiga i mitten. Sätt grillpinnar i bitarna.
- Ta ut kokosgrädden och häll det vita krämiga i en skål. Riv i zest från lime och häll i vanilj och socker. Vispa grädden fluffig och ställ in i kylen.
- Grilla ananasen så att den får fin färg. Lägg upp på tallrik och strö över lite finhackad chili och rostade nötter. Servera med en klick grädde.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna