Kanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittarKanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittarKanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittarCook Time: Yield: 4Ingredients:vaniljglasskanelbullarvispgräddeströsockerljus sirapvaniljpulversaltkanelsmörrumsvarmt smörströsockervaniljsockerljus sirapvetemjölbakpulverkardemumma, malenkanel, malenäggpärlsockerInstructions:
  1. Kanelbulleglass: Skär bullarna i små bitar och rör ner dem i glassen. Ställ glassen i frysen och låt den frysa något, ca 1 tim.
  2. Lägg allt utom smöret i en kastrull och låt det koka upp. Sänk sedan plattan och låt det småputtra i 10-15 minuter. Ju längre den kokar ju segare blir den. När du är nöjd så dra av kastrullen från plattan. rör ner salt, kanel och smöret. Klart!
  3. Kanelbullesnittar: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Arbeta samman rumsvarmt smör och socker. Rör i vaniljsocker, sirap, mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel och arbeta till en smidig deg.
  5. Forma två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till med en gaffel.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över önskad mängd pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  8. Ta ut plåten och låt längderna svalna lite innan du skär sneda snittar. Låt svalna på plåten.
Kanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittar
recipe
City Gross
90 min

Kanelbulleglass med sötsalt kanelkolasås & kanelbullesnittar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 liter vaniljglass
  • 2 st kanelbullar

Kolasås

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0 en nypa salt
  • 1 krm kanel
  • 1 msk smör

Kanelbullesnittar

  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Kanelbulleglass: Skär bullarna i små bitar och rör ner dem i glassen. Ställ glassen i frysen och låt den frysa något, ca 1 tim.
  2. Lägg allt utom smöret i en kastrull och låt det koka upp. Sänk sedan plattan och låt det småputtra i 10-15 minuter. Ju längre den kokar ju segare blir den. När du är nöjd så dra av kastrullen från plattan. rör ner salt, kanel och smöret. Klart!
  3. Kanelbullesnittar: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Arbeta samman rumsvarmt smör och socker. Rör i vaniljsocker, sirap, mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel och arbeta till en smidig deg.
  5. Forma två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till med en gaffel.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över önskad mängd pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  8. Ta ut plåten och låt längderna svalna lite innan du skär sneda snittar. Låt svalna på plåten.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Rosta bullar i ugnen till krispiga skorpor. Skiva bullar, lägg på en plåt och pensla med smält smör. Laga i ugn på 175 grader tills bullarna är krispiga.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem