MandelmusslorMandelmusslorMandelmusslorCook Time: Yield: 20Ingredients:mandelmassavetemjölsmöräggflorsockermandellikörInstructions:
  1. Kör alla ingredienser till en slät deg. Skrapa degen ur behållaren. Ta lite deg i en mandelmussleform och modellera ut den i alla kanter på formen. Skrapa sedan av kanterna så att de blir släta. Tryck sedan lite extra från botten upp mot kanterna, så att degen ”sticker” upp ca 3-4 mm ovanför kanten. Om du tycker att degen är för klibbig, doppa fingret i lite kallt vatten, så går det lättare.
  2. Ställ formarna på en plåt. Ställ dem sedan kallt, så att smöret stelnar.
  3. Baka i 180° ugn, till de fått lite färg, vilket bör ta 8-10 min. Ta ut och låt vila något. Sedan är det bara att vända på formarna och se kakorna lätt som en plätt ramla ut på en tallrik.
Mandelmusslor
recipe
City Gross
35 min

Mandelmusslor

20 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 135 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl florsocker
  • 4 msk mandellikör

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till en slät deg. Skrapa degen ur behållaren. Ta lite deg i en mandelmussleform och modellera ut den i alla kanter på formen. Skrapa sedan av kanterna så att de blir släta. Tryck sedan lite extra från botten upp mot kanterna, så att degen ”sticker” upp ca 3-4 mm ovanför kanten. Om du tycker att degen är för klibbig, doppa fingret i lite kallt vatten, så går det lättare.
  2. Ställ formarna på en plåt. Ställ dem sedan kallt, så att smöret stelnar.
  3. Baka i 180° ugn, till de fått lite färg, vilket bör ta 8-10 min. Ta ut och låt vila något. Sedan är det bara att vända på formarna och se kakorna lätt som en plätt ramla ut på en tallrik.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem