
Minisemlor x3
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Deg
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 krm salt
- 1 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 8 dl vetemjöl
- smör till pensling
Chokladfyllning
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 msk kakao
- 6 msk nötkräm
Vanilj och kokosfyllning
- 1 st påse snabb vaniljsås
- 4 msk kokosflingor
- 2.5 dl vispgrädde
- 4 msk lemoncurd
- 1 msk vispgrädde
- 2.5 dl grädde
Gör så här
- 4 portioner (1 sats) ger ca 35 st minisemlor
- Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och mortlade kardemummakärnor till 37 grader och häll över jästen. Rör i smör, socker, salt, ägg, bakpulver och nästan allt mjöl, spara en del till utbakningen. Arbeta degen smidig och jäs i ca 40 min.
- Rulla ca 35 bullar, låt jäsa på bakplåtspapper i ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i ca 6-8 min.
- Låt svalna på galler under handduk.
- Chokladfyllning: Vispa grädden fluffig, vispa i kakao i slutet. Lägg en klick nötkräm på en delad semla, spritsa på grädde och toppa med lock.
- Vanilj och kokosfyllning: Rör samman vaniljkrämen enligt anvisningarna på paketet. Rosta kokos i en torr stekpanna tills den fått fin färg, låt svalna och rör sen ner i krämen. Vispa grädden fluffig. Lägg en klick vaniljkräm på en delad semla, spritsa på grädde och toppa med lock. Använd gärna vispad grädde i marsansåsen så blir den extra krämig.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna