Morotstårta med brynt smörkrämMorotstårta med brynt smörkrämMorotstårta med brynt smörkrämCook Time: Yield: 8Ingredients:äggströsockervetemjölvaniljsockerbakpulvermalen kanelmalen kardemummamalen ingefärasaltsolrosoljarårivna moröttercitron, skaletbrynt smörflorsockerkylskåpskall cream cheesevaniljpulverriven kokoscitronmelisslimeskivorInstructions:
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  3. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och citronskal. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 55 min.
  4. Låt morotskakan svalna.
  5. Bryn smöret och låt det sedan stå i kylen tills det är fast igen.
  6. Vispa smöret i ca 5 min tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa i någon minut till. Tillsätt cream cheese och vanilj och vispa tills allt är blandat och du har en fast frosting.
  7. Rosta kokos i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Låt den svalna.
  8. Dela kakan på mitten. Lägg lite fyllning mellan lagren och resten på toppen och lite på kanterna. Strö över kokos och ta lite på kanterna. Dekorera med citronmeliss och limeskivor.
Morotstårta med brynt smörkräm
recipe
City Gross
90 min

Morotstårta med brynt smörkräm

Välj antal portioner:

8 portion
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl solrosolja
  • 4.5 dl rårivna morötter
  • 0.5 st citron, skalet

Brynt Smörfrosting

  • 130 g brynt smör
  • 2 dl florsocker
  • 300 g kylskåpskall cream cheese
  • 1 tsk vaniljpulver

Dekoration

  • 2 dl riven kokos
  • citronmeliss
  • limeskivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  3. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och citronskal. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 55 min.
  4. Låt morotskakan svalna.
  5. Bryn smöret och låt det sedan stå i kylen tills det är fast igen.
  6. Vispa smöret i ca 5 min tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa i någon minut till. Tillsätt cream cheese och vanilj och vispa tills allt är blandat och du har en fast frosting.
  7. Rosta kokos i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Låt den svalna.
  8. Dela kakan på mitten. Lägg lite fyllning mellan lagren och resten på toppen och lite på kanterna. Strö över kokos och ta lite på kanterna. Dekorera med citronmeliss och limeskivor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem