
Påskgodis med citron
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 25 g gelatinpulver
- 2 dl vatten
- 5 dl strösocker
- 4 msk glukos
- 3 dl citronsaft
- 1 tsk citronskal
- strösocker
Gör så här
- Olja en form, ca 20 x 30 cm. Rör ihop gelatin och hälften av vattnet. Koka upp socker, glukos och resten av vattnet under omrörning i en gryta. Koka sen utan omrörning till 125 grader. Dra av grytan från plattan och vispa försiktigt i gelatinet. Vispa tills det löst sig.
- Vispa i citronsaft och citronskal. Häll i formen, låt svalna och försvara sen i kylskåp tills det stelnat.
- Skär gelen i fyrkanter och rulla i strösocker före servering.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna