
Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Bottnar:
- 3 st äggvitor
- 1.5 dl socker
Lemon Curd:
- 2 st citroner, skalet
- 1 dl pressad citron
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 100 g rumsvarmt smör
Gräddyoughurtkräm:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl yoghurt
- 1 dl lemon curd
Garnering:
- 125 g hallon
Gör så här
- Gör bottnarna.
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Rita två runda ringar, ca 20-22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en marängsmet. Bred ut smeten på cirklarna på plåtarna. Grädda i ugn ca 1 timme och 30 min. Ta loss dem från pappret och låt dem svalna på galler.
- Gör lemon curd.
- Tvätta, riv skalet och pressa citronsaften ner i en skål.
- Vispa ägg och socker poröst, tillsätt citron skalet och saften i en kastrull och värm under omrörning (vispa) tills det tjocknar. Det kan ta tid, så ha tålamod.
- Vispa i klickar av smöret och sila sen bort skalrester. Låt svalna och förvara i glasburk.
- Vispa grädde och rör sedan ner yoghurt och avsvalnad lemon curd.
- Lägg ihop tårtan. Lägg en botten på en tallrik, lägg på krämen. Lägg på den andra botten och dekorera med hallon.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Dekorera gärna tårtan med chokladägg för en mer påskkänsla. När du dekorerar tårtan kan du lägga en klick av gräddyoghurten mitt på tårtan, lägg sedan en klick lemon curd i mitten av den vita gräddyoghurten så får du ett fint ägg.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna