
Princesskladdkaka
Välj antal portioner:
8 portioner
Ingredienser
Botten
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker, med äkta vanilj
- 3 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Hallonkräm
- 200 g frysta hallon
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 1 st lime, saft och finrivet skal
- 75 g smör, rumsvarmt
Toppa Med
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- riven/strimlad marsipan i fin färg
- 125 g färska hallon
Gör så här
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör i vaniljsocker och sedan ett ägg i taget. Rör ner mjöl.
- Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Grädde i ugn i ca 15-20 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar. Låt svalna.
- Koka sönder hallon i en gryta. Pressa sen genom en finmaskig sil till en slät puré. Blanda socker, ägg, hallonpuré, limesaft och rivet skal av en lime i en gryta. Vispa hela tiden tills det blir en tjock kräm, den får inte koka så håll koll. Ta av från värmen och blanda ner smöret. Låt kallna i ett vattenbad.
- Häll krämen på botten och toppa med vispad grädde, marsipan och hallon.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna