PumparulltårtaPumparulltårtaPumparulltårtaCook Time: Yield: 8Ingredients:bakplåtspapperlite sockermjölbakpulvermald kanelkardemummakärnor, mortaladesaltäggströsockervaniljsockerbutternutpumpabakplåtspapperfärskost, rumstemperaturosaltat smör, rumstemperaturflorsockervaniljsockerInstructions:
  1. Gör pumpapuré, Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i klyftor, ta bort alla frön. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 30 min. Låt dem svalna lite och gröp sedan ur allt fruktkött. Lägg i en mixer och kör till en slät puré. Går utmärkt att spara i frysen.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, mortlad kardemumma och salt i en skål. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i vaniljsocker och pumpapuré. Vänd försiktigt ner mjölblandningen. Häll ut smeten på plåten. Grädda i ca 13-15 min. Stjälp upp på ett bakplåtspapper med socker på.
  4. Blanda samman färskost, smör, florsocker och vanilj. Bred på tårtan och rulla ihop. Ställ i kylen några timmar eller över natten.
Pumparulltårta
recipe
City Gross
35 min

Pumparulltårta

Välj antal portioner:

8 bitar
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st bakplåtspapper
  • lite socker
  • 0.75 dl mjöl
  • 0.25 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk mald kanel
  • 0.25 tsk kardemummakärnor, mortalade
  • 0.5 krm salt
  • 1.5 st ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker

Pumpapuré

  • 2 kg butternutpumpa
  • bakplåtspapper

Fyllning

  • 125 g färskost, rumstemperatur
  • 1.5 msk osaltat smör, rumstemperatur
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Gör pumpapuré, Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i klyftor, ta bort alla frön. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 30 min. Låt dem svalna lite och gröp sedan ur allt fruktkött. Lägg i en mixer och kör till en slät puré. Går utmärkt att spara i frysen.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, mortlad kardemumma och salt i en skål. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i vaniljsocker och pumpapuré. Vänd försiktigt ner mjölblandningen. Häll ut smeten på plåten. Grädda i ca 13-15 min. Stjälp upp på ett bakplåtspapper med socker på.
  4. Blanda samman färskost, smör, florsocker och vanilj. Bred på tårtan och rulla ihop. Ställ i kylen några timmar eller över natten.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem