Sötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötterSötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötterSötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötterCook Time: Yield: 4Ingredients:sötpotatisvatten, koktäggsmält smörmjölkbakpulvermjölkanelsmör till stekninglönnsirapglasspekannöttermyntalimeInstructions:
  1. Skala och koka sötpotatisen mjuk. Mosa den fint, gärna genom en finmaskig sil och låt den svalna. Blanda samman med resten av ingredienserna och stek sen plättar i smör.
  2. Servera med sirap, glass, rostade pekannötter, mynta och pressad lime.
Sötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötter
recipe
City Gross
25 min

Sötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 5 dl vatten, kokt
  • 2 st ägg
  • 1 msk smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl mjöl
  • 1 tsk kanel
  • smör till stekning

Till Servering

  • lönnsirap
  • glass
  • 100 g pekannötter
  • 1 kruka mynta
  • 2 st lime

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatisen mjuk. Mosa den fint, gärna genom en finmaskig sil och låt den svalna. Blanda samman med resten av ingredienserna och stek sen plättar i smör.
  2. Servera med sirap, glass, rostade pekannötter, mynta och pressad lime.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem