
Sötpotatisplättar med lönnsirap & pekannötter
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g sötpotatis
- 5 dl vatten, kokt
- 2 st ägg
- 1 msk smält smör
- 2 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 4.5 dl mjöl
- 1 tsk kanel
- smör till stekning
Till Servering
- lönnsirap
- glass
- 100 g pekannötter
- 1 kruka mynta
- 2 st lime
Gör så här
- Skala och koka sötpotatisen mjuk. Mosa den fint, gärna genom en finmaskig sil och låt den svalna. Blanda samman med resten av ingredienserna och stek sen plättar i smör.
- Servera med sirap, glass, rostade pekannötter, mynta och pressad lime.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna