SaffransbrödSaffransbrödSaffransbrödCook Time: Yield: 4Ingredients:mjölkrumsvarmt smöräggsaffransockersaltmjölsmörsockervaniljmandelmassacognacgula russinapelsin (skalet)Instructions:

Mängd: 12 bullar eller 2 längder 


1. Sätt ugnen på 200°. Smula sönder jäst i en degbunke. Värm mjölk till fingervarmt. Häll mjölken i degbunken och rör ut jästen. 
2. Skär smöret i bitar och lägg ner i bunken. Knäck i ägg. Häll i saffran, socker och salt. Häll i lite av mjölet och rör ihop till en jämn smet. Jobba in resten av mjölet så att det blir en smidig deg. 
3. Låt jäsa i ca 30 minuter under en handduk. Ta upp degen och knåda lätt. Dela i två bitar. 

Sockerbullar: 
1. Dela degen i 12 lika delar. Rör ihop sockerfyllningen. Lägg en klick fyllning i varje bulle och se till att den är väl täckt med deg. 
2. Lägg i en bullform och ställ på plåt. Låt jäsa i ca 20 minuter. Grädda i ca 7 minuter mitt i ugnen.

Saffranslängder: 
1. Riv mandelmassa till fyllningen i en skål. Häll över cognac. 
2. Hacka russin och riv skal från apelsin. Blanda med mandelmassan. Kavla ut degen, dela i två. Bred ut hälften av fyllningen. 
3. Rulla ihop och lägg på en plåt. Klipp jack i hela längden och dra lätt isär. Upprepa med den andra längden. Låt dem jäsa i ca 20 minuter. Pensla dem med lätt uppvispat ägg. 4. Låt längderna grädda i ca 20 minuter mitt i ugnen. 

Saffransbröd
recipe
City Gross
60 min

Saffransbröd

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 2 påsar saffran
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 15 dl mjöl

Sockerfyllning

  • 200 g smör
  • 0.75 dl socker
  • 1 tsk vanilj

Apelsinfyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 0.5 dl cognac
  • 1 dl gula russin
  • 1 st apelsin (skalet)

Gör så här

  1. Mängd: 12 bullar eller 2 längder
  2. Sätt ugnen på 200°. Smula sönder jäst i en degbunke. Värm mjölk till fingervarmt. Häll mjölken i degbunken och rör ut jästen.
  3. Skär smöret i bitar och lägg ner i bunken. Knäck i ägg. Häll i saffran, socker och salt. Häll i lite av mjölet och rör ihop till en jämn smet. Jobba in resten av mjölet så att det blir en smidig deg.
  4. Låt jäsa i ca 30 minuter under en handduk. Ta upp degen och knåda lätt. Dela i två bitar. Sockerbullar:
  5. Dela degen i 12 lika delar. Rör ihop sockerfyllningen. Lägg en klick fyllning i varje bulle och se till att den är väl täckt med deg.
  6. Lägg i en bullform och ställ på plåt. Låt jäsa i ca 20 minuter. Grädda i ca 7 minuter mitt i ugnen.Saffranslängder:
  7. Riv mandelmassa till fyllningen i en skål. Häll över cognac.
  8. Hacka russin och riv skal från apelsin. Blanda med mandelmassan. Kavla ut degen, dela i två. Bred ut hälften av fyllningen.
  9. Rulla ihop och lägg på en plåt. Klipp jack i hela längden och dra lätt isär. Upprepa med den andra längden. Låt dem jäsa i ca 20 minuter. Pensla dem med lätt uppvispat ägg. 4. Låt längderna grädda i ca 20 minuter mitt i ugnen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem