
Skumtomtebiskvier
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 200 g riven mandelmassa
- 1 st äggvita
- 1 st bakplåtspapper
Fyllning
- 1 dl vispgrädde
- 14 st skumtomtar
- 150 g smör, rumsvarmt
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st äggula
- 150 g vit choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan fint på rivjärn och blanda till en smet med äggvitan. Spritsa ut eller klicka ut runda cirklar på en plåt med bakplåtspapper till små kakor. Platta till topparna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna kallna på plåten.
- Koka upp vispgrädde i en gryta. Dra av från plattan och låt skumtomtarna smälta. Låt smeten svalna helt.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst. Vispa ihop med skumtomteblandningen. Bre på ett lager skumtomtefyllning på kakplattorna. Låt stå i frysen i en liten stund. Smält choklad i micron eller i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
De funkar fint att frysa och är nästan ännu godare att äta innan de tinat upp helt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna