
Skumtomtecheescake på pepparkaksbotten
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 90 g skumtomtar
Botten
- 160 g pepparkakor
- 75 g smält smör
Fyllning
- 3 st äggvitor
- 2 krm socker
- 1 msk citronjuice
- 3 st äggulor
- 1.5 dl socker
- 200 g färskost
- pepparkakor till dekoration
Gör så här
- Koka upp grädde och dra av kastrullen från plattan. Rör i skumtomtarna och låt dem smälta. Ställ i kylen och låt svalna ca en timme.
- Smula pepparkakorna i en bunke. Blanda med smält smör.
- Tryck ut pepparkakssmulet i en springform ca 28 cm med avtagbar kant. Lägg in i frysen.
- Separera äggvitan från gulan.
- Vispa äggvitorna med socker och citronjuice till ett hårt skum i en bunke.
- Vispa äggulor och socker poröst i en bunke. Vispa i färskosten.
- Vispa skumtomtegrädden till en gräddig konsistens. Vänd ner i ägguleblandningen. Vänd i äggvitan. Häll blandningen i formen. Låt stå över natten i frysen.
- Låt stå i kylen ca 1 timme innan servering.
- Dekorera med pepparkakor.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna