Underbar chokladtårtaUnderbar chokladtårtaUnderbar chokladtårtaCook Time: Yield: 8Ingredients:mörk chokladpistachio marabou chokladvispgräddesmält smörriven kokos till formenmörk chokladsmörkallt starkt kaffeäggmörkt muscovadosockermjölkvetemjölbakpulverkakaosalthackade saltrostade mandlar att dekorera medInstructions:
  1. Chokladkräm: Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål.
  2. Häll grädde i en gryta. Låt precis koka upp och dra då av från plattan. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna och förvara i kylskåp över natten. Vispa sen riktigt fluffigt innan tårtan monteras.
  3. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smörj en kakform med löstagbar botten, cirka 22 centimeter i diameter med smör och bröa med kokos.
  5. Smält hackad choklad och smör i en gryta. Rör i kaffe.
  6. Vispa ägg och muscovadosocker luftigt med en elvisp. Rör i mjölk och sikta sen i de torra ingredienserna. 6. Rör i choklad- och smörblandningen.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min. Låt svalna på galler.
  8. Dela kakan i två bottnar och bred på ett lager chokladkräm.
  9. Toppa tårtan med en tjockt lager kram. Dekorera med hackade saltrostade mandlar.
Underbar chokladtårta
recipe
City Gross
60 min

Underbar chokladtårta

Välj antal portioner:

8 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Chokladkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 185 g pistachio marabou choklad
  • 5 dl vispgrädde

Tårtbotten

  • smält smör
  • riven kokos till formen
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 1 dl kallt starkt kaffe
  • 3 st ägg
  • 3 dl mörkt muscovadosocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • hackade saltrostade mandlar att dekorera med

Gör så här

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål.
  2. Häll grädde i en gryta. Låt precis koka upp och dra då av från plattan. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna och förvara i kylskåp över natten. Vispa sen riktigt fluffigt innan tårtan monteras.
  3. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smörj en kakform med löstagbar botten, cirka 22 centimeter i diameter med smör och bröa med kokos.
  5. Smält hackad choklad och smör i en gryta. Rör i kaffe.
  6. Vispa ägg och muscovadosocker luftigt med en elvisp. Rör i mjölk och sikta sen i de torra ingredienserna. 6. Rör i choklad- och smörblandningen.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min. Låt svalna på galler.
  8. Dela kakan i två bottnar och bred på ett lager chokladkräm.
  9. Toppa tårtan med en tjockt lager kram. Dekorera med hackade saltrostade mandlar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem