
Våffelsemla och vaniljglass med mandelrippel
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl flagad mandel
- 200 g mandelmassa
- 1 st våffelmix
- 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 1 liter vaniljglass
- 2.5 dl vispgrädde
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta mandel i en torr stekpanna.
- Riv mandelmassan grovt, sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen, ca 3-5 minuter. Passa noga, den bränns lätt vid! Låt svalna på plåten.
- Vispa samman våffelsmeten enligt anvisningarna på paketet. Smaksätt smeten med mortlad kardemumma. Grädda våfflor.
- Vispa grädde fluffigt.
- Servera våfflor med glass, grädde, rostad mandel, rostad mandelmassa och pudrigt florsocker.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna