Ett enkelt val

På City Gross får vi ofta frågor om vad man kan göra för att exempelvis minska sin sockerkonsumtion, vilka livsmedel som innehåller fiber och fullkorn, vad det är för skillnad på mättat och fleromättat fett eller vad man kan tänka på när man läser näringsinnehållet på en förpackning.

För att besvara dessa frågor, och för att förenkla valen i butik, har vi tagit hjälp av kostrådgivningsföretaget Livsviktigt Kostrådcenter. Tillsammans med deras kostrådgivare har vi sammanställt vanliga frågor och svar om mat och hälsa, gått igenom vårt sortiment och valt ut ett stort antal produkter som innehåller mindre socker, mindre fett och mer fiber och mer fullkorn. I våra butiker kommer dessa produkter att vara markerade på hyllkanten med skylten Ett Enkelt Val – allt för att det ska vara enklare att flytta handen i hyllan och välja en produkt som både smakar gott och gör gott för kroppen.

Livsviktigt kostrådscenter.
Längst bak från vänster: Lina Wiland, Olivia Johansson, Nadia Andersson. Fram: Mattias Ahlqvist, Conny Thom.

Produktgrupper, produkter och kriterier för Ett Enkelt Val

Läs mer om vilka produktgrupper som ingår i Ett Enkelt Val, samt vilka kriterier som ligger till grund för urvalet av produkter. Du hittar även samtliga produkter som valts ut. Notera att sortimentet uppdateras regelbundet och att lokala avvikelser förekommer.

Produktgrupper och kriterier »

Chatta med kostrådgivare

Via ikonen i nedre vänstra hörnet kan du chatta med diplomerade kostrådgivare från Livsviktigt om mat och hälsa.
Chattens öppettider är söndag – torsdag klockan 15-20.

Mat och hälsa

Vad vi äter, hur mycket vi äter och hur ofta vi rör på oss påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande. Utmaningen för de allra flesta ligger i att äta lagom mycket, men även att kombinera livsmedel så att man får i sig av alla näringsämnen. I grunden handlar det om att äta varierat och att hitta sätt som gör att grönsaker och frukt, fisk och skaldjur, magra mejeriprodukter, fiberrika produkter och fullkornsprodukter får ta mer plats på tallriken.

Fler enkla tips för att äta bättre »

Varnings ikonAnslutningsproblem