Asiatiska köttbullar med krämig pasta
212
Asiatiska köttbullar med krämig pasta
recipe
City Gross
35 min

Asiatiska köttbullar med krämig pasta

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 500 g fläskfärs
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk honung
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 250 g wokbas
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten från pastakoket
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 msk japansk soja
  • 20 g ingefära
  • 35 g machésallad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Spara kokt pastavatten till såsen.
  2. Blanda samman färs, skalad och fint riven lök och vitlök, ströbröd, vatten, soja, honung, salt och peppar. Forma och stek köttbullar i smör. Lägg på en tallrik. Stek woken snabbt i smör, vänd tillbaka köttbullarna.
  3. Vispa samman fond, vatten från pastakoket, crème fraiche, soja och fint riven ingefära. Blanda med pastan.
  4. Servera med sallad.
Tips från oss
Stek köttbullarna tills de får fin färg, låt sen steka klart i ugnen på 200 grader innan du vänder tillbaka dem i woken. En skvätt soja är gott att blanda med grönsakerna när du steker.

Varnings ikonAnslutningsproblem