Börek
226.2
Börek
recipe
City Gross
35 min

Börek

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • olja till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 1 st färsk persilja
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 250 g filodeg
  • sesamfrö
  • 70 g spenat
  • 1 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken, stek den i olja tills den är mjuk. Rör i färsen och stek tills den fått fin färg. Krydda med hackad persilja, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Vispa ägg, yoghurt, mjölk, smält smör till pensling och ställ åt sidan.
  3. Smörj en pajform med smör.
  4. Lägg två filodegsark på bakbordet och pensla med yoghurtsmet, lägg till två ark över och pensla igen. Lägg köttfärsfyllning längs kanten från långsidan. Rulla till en lång rulle och snurra ihop till en spiral, lägg den mitt i ugnsformen.
  5. Fortsätt att göra samma sak med resterande fyllning och filodeg och bygg ihop rullarna tills du har en spiral i formen.
  6. Pensla hela börekens ovansida med resterande yoghurtmix och strö sedan på sesamfrö.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills den får en gyllene färg.
  8. Servera med lätt hackad spenat och yoghurt blandat med en liten bit vitlök.

Varnings ikonAnslutningsproblem