Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
BörekBörekBörekCook Time: Yield: 4Ingredients:gula lökarolja till stekningnötfärsfärsk persiljapaprikapulversaltsvartpepparäggyoghurtmjölksmörfilodegsesamfröspenatyoghurtvitlöksklyftaInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken, stek den i olja tills den är mjuk. Rör i färsen och stek tills den fått fin färg. Krydda med hackad persilja, paprikapulver, salt och peppar.
2. Vispa ägg, yoghurt, mjölk, smält smör till pensling och ställ åt sidan.
3. Smörj en pajform med smör.
4. Lägg två filodegsark på bakbordet och pensla med yoghurtsmet, lägg till två ark över och pensla igen. Lägg köttfärsfyllning längs kanten från långsidan. Rulla till en lång rulle och snurra ihop till en spiral, lägg den mitt i ugnsformen.
5. Fortsätt att göra samma sak med resterande fyllning och filodeg och bygg ihop rullarna tills du har en spiral i formen.
6. Pensla hela börekens ovansida med resterande yoghurtmix och strö sedan på sesamfrö.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills den får en gyllene färg.
8. Servera med lätt hackad spenat och yoghurt blandat med en liten bit vitlök.

Börek
recipe
35 min

Börek

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • olja till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 1 st färsk persilja
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 0.5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 250 g filodeg
  • sesamfrö
  • 70 g spenat
  • 1 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken, stek den i olja tills den är mjuk. Rör i färsen och stek tills den fått fin färg. Krydda med hackad persilja, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Vispa ägg, yoghurt, mjölk, smält smör till pensling och ställ åt sidan.
  3. Smörj en pajform med smör.
  4. Lägg två filodegsark på bakbordet och pensla med yoghurtsmet, lägg till två ark över och pensla igen. Lägg köttfärsfyllning längs kanten från långsidan. Rulla till en lång rulle och snurra ihop till en spiral, lägg den mitt i ugnsformen.
  5. Fortsätt att göra samma sak med resterande fyllning och filodeg och bygg ihop rullarna tills du har en spiral i formen.
  6. Pensla hela börekens ovansida med resterande yoghurtmix och strö sedan på sesamfrö.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills den får en gyllene färg.
  8. Servera med lätt hackad spenat och yoghurt blandat med en liten bit vitlök.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem