Barnens favoritlasagne med majssallad
recipe
City Gross
35 min

Barnens favoritlasagne med majssallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
194,20 kr

Ingredienser

  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm chilipulver
  • 1.25 tsk oregano
  • 2 krm socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk raps/matolja
  • 600 g nötfärs
  • 390 g krossad tomat
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 150 g ost
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 250 g körsbärstomater
  • 285 g majs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop paprikapulver, chili, oregano, socker och salt i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen tillsammans med kryddblandningen.Häll i krossade tomater och sjud medan du gör ostsåsen.
  3. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Dra av från plattan och rör i osten.
  4. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, färssås och ostsås. Översta lagret ska vara plattor och sås.
  5. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
  6. Dela tomaterna och blanda med majs i en skål.
  7. Servera.
Tips från oss
Ha koll på lasagnen när den är i ugnen så att den inte blir för mörk. lägg på aluminiumfolie om den skulle få för mycket färg.
Du kan röra ihopkryddorna i en liten skål

Varnings ikonAnslutningsproblem