
Barnsligt enkelt "bibimbap"
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g ris
- 5 msk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1.5 tsk torkad ingefära
- 1 msk honung
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 krm sambal oelek
- smör till stekning
- 500 g blandfärs
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st romansallad
- 180 g färska böngroddar
- 4 st ägg
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda ihop soja, sesamolja, ingefära, honung ,pressad vitlök och sambal oelek till en marinad. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek färsen tills den får fin färg. Rör ner marinaden och smaksätt med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
- Strimla salladen och skölj böngroddarna, stek äggen och lägg upp riset i djupa skålar. Gruppera ingredienserna i små högar och toppa anrättningen med stekt ägg.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
BIBIMBAP är en koreansk rätt, lite av en variant på vår pytt i panna med chili.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna