Biffar i äppelsås med kokt potatis
165.8
Biffar i äppelsås med kokt potatis
recipe
City Gross
35 min

Biffar i äppelsås med kokt potatis

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk rosmarin
  • 0.25 st purjolök
  • 2 msk äpplemos
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st äpple
  • smör till stekning
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g morötter
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Blanda samman färs, rosmarin, fint hackad purjolök, äppelmos, dijonsenap, ströbröd, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör.
  3. Hacka purjolök, tärna äpplet och stek i en gryta med smör. Vispa i grädde, vatten och fond. Krydda med salt och peppar. Låt såsen sjuda en stund och red den eventuellt med maizena. Häll såsen över biffarna i pannan.
  4. Skala och skär morötterna i stavar.
  5. Servera med rucola.
Tips från oss

Det finns en massa olika smaksättningar att sätta på färsbiffarna. Har du provat ajvar, senap eller riven ost?

Varnings ikonAnslutningsproblem