Biffar med tacoris & majssallad
Biffar med tacoris & majssallad
recipe
City Gross
35 min

Biffar med tacoris & majssallad

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 krm chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 4 dl ris
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 285 g majs
  • 0.5 st gul lök
  • 3 st tomater
  • 35 g rucola
  • 1 msk raps/matolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek tillsammans med chilipulver, spiskummin och oregano i ett par minuter. Rör sen i ris, vatten och salt enligt anvisningarna på paketet.
  2. Blanda samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör.
  3. Låt majsen rinna av i ett durkslag. Skala och hacka löken fint. Tärna tomaterna. Blanda i en skål och rör i rucola, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera.
Tips från oss
Stek biffarna tills de fått fin yta i en stekpanna, laga dem sen klart i ugnen på 200 grader.

Varnings ikonAnslutningsproblem