Biryani med färsbiffarBiryani med färsbiffarBiryani med färsbiffarCook Time: Yield: 4Ingredients:purjolöksmörcurrysambal oelekriskycklingfondblandfärsströbrödvattensaltsvartpepparsmörtomaterolivoljavitvinsvinägersaltsvartpepparInstructions:
  1. Börja med riset. Ansa och hacka purjolöken. Stek den i smör, curry och sambal oelek i en gryta. Rör i ris och vatten enligt anvisningarna på paketet och fond.
  2. Rör samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör.
  3. Tärna tomaterna, lägg i en skål och blanda samman med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera.

Biryani med färsbiffar
recipe
City Gross
35 min

Biryani med färsbiffar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st purjolök
  • smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl ris
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör
  • 2 st tomater
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med riset. Ansa och hacka purjolöken. Stek den i smör, curry och sambal oelek i en gryta. Rör i ris och vatten enligt anvisningarna på paketet och fond.
  2. Rör samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör.
  3. Tärna tomaterna, lägg i en skål och blanda samman med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Biryani är en risrätt som är väldigt populär i de Orientaliska länderna, främst i Irak men även i Indien och Pakistan. Har du russin hemma så rör gärna ner några sådana innan servering.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem