Biryani med färsbiffar
recipe
City Gross
35 min

Biryani med färsbiffar

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl ris
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 500 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2 st tomater
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med riset. Ansa och hacka purjolöken. Stek den i smör, curry och sambal oelek i en gryta. Rör i ris och vatten enligt anvisningarna på paketet och fond.
  2. Rör samman färs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör.
  3. Tärna tomaterna, lägg i en skål och blanda samman med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera.
Tips från oss
Biryani är en risrätt som är väldigt populär i de Orientaliska länderna, främst i Irak men även i Indien och Pakistan. Har du russin hemma så rör gärna ner några sådana innan servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem